Minulla on ilmennyt tämän raskauden edetessä outo ja minulle totaalisen vieras ongelma. Ei ole nälkä. Tai on nälkä, mutta huomaan sen vasta siinä vaiheessa, kun maha kurnii mielettömästi, ja olisi pitänyt syödä jotain jo kauan sitten. Ystäväni arvioi eilisen kalorimääräni olevan jotain1400 ja 1600 väliltä. Eipä ihme, että yöllä heräsin mahan kurinaan enkä saanut enää unta. Otin lasin piimää ja vähän vettä. Ja ramppasin koko helskutin yön vessassa. Muutenkin, eteenkin illalla, syömiset jäävät usein unholaan. Mistä ihmeestä tällainen johtuu? En ole ikinä unohtanut syödä. Yleensä unohdan, että olen syönyt ja syön uudestaan. Tai ainakin haluaisin tehdä niin. Ja tänä aamuna oli yksi kilo pudonnut aamupainostakin. Ei hyvä, kun on raskaana, vaikka olenkin edelleen indeksin mukaan ylipainoinen. Ennen raskautta kiikuin siinä rajalla enkä koskaan siis todellakaan jättänyt ateriaa väliin, ellei ollut huutava hätä jossakin asiassa.

Onneksi en tällä syömättömyydellä häiritse lapsen kehitystä, vaan omaa hyvinvoinitani. Mutta lupaan skarpata. Lisään pari voileipää iltapalaan ja otan kunnon ruoka-annokset (syön aina kunnon ruokaa, joten saan kyllä varmaan riittävästi kaikkea, paitsi energiaa).

Olen nukkunut pari yötä todella huonosti. Kuulemma alkaa olla täysikuu. Se voisi selittää tilanteen, mutta toivon, että nyt jo helpottaisi.