Kaksi viikkoa on nyt mennyt siten, ettei viikolla ole oikein kunnon rauhoittumiseen tarkoitettua iltaa. Kahden vakioharrastukseni (ti ja ke) lisäksi minulla on ollut torstaisin kokoukset, jotka vievät minulta tärkeää lepoaikaa. Tänään sanoin miehelleni, että otetaan vapaailta ja vain ollaan. Tätä olenkin kaivannut pitempään. Kroppa on ilmaissut toiveensa, ja nyt minä vihdoin aion toteuttaa sen.

Mahaa kivistää edelleen. Se ei ole suoranaista särkyä, mutta enemmän kuitenkin kuin pelkkä epämiellyttävä tunne. Luulen itse asiassa, että se liittyy vatsalihaksiin, jotka ovat ihmeissään tästä muuttuvasta muodosta. Normaalisti kuljen aina vatsalihakset jännitettyinä. Se on osa minun ryhtiäni, ja vaikken ole mikään pyykkilauta ollutkaan, ovat aina vatsalihakseni olleet hyvässä kunnossa. Nyt ne pitäisi tavallaan päästää löysiksi välillä, että maha pääsee kunnolla kasvamaan, ja tätä ne ilmeisesti protestoivat.

Voi toki olla, että tämä on jotain muutakin, mutta mitä niinä tapauksessa? Vatsan alaosassa tuntuu myös välillä paineen tunnetta. Ovatkohan nekin kasvukipuja vain? Vai pitäisikö huolestua? En edelleenkään ole huolestunut, koska kipu ei ole suoranaista kipua, vaan jotain muuta epämiellyttävää. Vaikea selittää muulla, kuin paineen tunteella. Vähän, kuin olisi liian kova pissahätä, ja pitää vielä vähän pidätellä.

Vessassajuoksu ja epäilemäni supistukset yöllä ei ilmestyneet eilen. Neuvolan täti epäili, josko olen juonut liikaa nestettä iltaisin. En ole juonut melkein mitään, mutta olen syönyt lähes kilon mandariineja joka ilta. Eilen söin vain kaksi, ja kävinkin vain kaksi kertaa pissalla. Eikä aamulla ollut edes kova hätä. Eikä tullut niitä supistuksia, joten tässä se ongelma sitten varmaan olikin.

Muuten on olo ihan hyvä tänään. Väsynyt mutta tyytyväinen. Taisin tuntea ensimmäisen kerran pienen pienen potkaisun mahassani eilen. Tuntui alaoikealla, enkä voi kuvitella sen olevan oikein mikään muu kuin vauva. Pitkään tunnustelinkin rauhassa äitini luona, ja sitten se tuntui! Ihanaa!