Iskias on vallannut kehoni ja mieleni. Aamulla herättyäni tajusin, että jalkaan särkee. Mutta en löytänyt mitään tiettyä kohtaa särylle. Ja autossa istuessani huomasin säryn siirtyneen polven alle ja ulkosyrjään. Säteily on nyt kokonaisvaltaista takareidestä jalkaan saakka, ja myös pakarassa tuntuu välillä.

Venyttelin pakaralihasta, mutta se ei onnistunutkaan nin helposti kuin ennen, koska maha oli tiellä! Maha ei ole vielä kovin iso, mutta se ottaa jo vastaan. Outo tunne. Eilen kaupassakin tajusin saman, kun nojauduin kurottamaan jotain tavaroita pakatessani niitä muovipussiin. Maha ei enää antanutkaan myötä, kuten läskien kanssa, vaan tuli heti kova kovaa vastaan, ja tunne, ettei niin kannata tehdä. Hassua, koska tämä ei vielä näytä miltään raskausmahalta..

Tämä kevyt, mitta sinnikäs särky vie minulta vähän energiat maahan. Olen aivan kuitti, kun kävelen portaita ylös tai vain venyttelen pakaraani. En jaksaisi keskittyä töihinkään, mutta ei kait täältä tämän takia poissakaan voi olla. Uskon, että tästä tulee minun ongelmani tämän raskauden edetessä. Ja kipu varmaan yltyy sietämättömäksi vielä jossain vaiheessa. Niin kroppani tällä hetkellä minua varoittelee. Nytkin pitää hakea sopivaa asentoa, jos ei halua tuntea jatkuvaa särkyä.

Muuten fyysisesti olo on ok. Nuutunut, mutta hyvä. Ei ole paha olo, eikä paha mieli mistään muusta. ¨

Tempperamentissani olen huomannut muutoksia, toki. En viitsi enää vältellä suoraan sanomista, vaan päästelen liian usein, mitä mieleen tulee. Ja liian usein se ei ole mukavia asioita..