Ajettiin siis Tyksiin tänään. Oli takana tosi tuskaisa, flunssainen yö. En ole ottanut Zyrtekiä pariin päivään, ja uskoisin tukkoisuuden osittain ainakin johtuvan siitä. Mutta en viitsinyt ottaa mitään ylimääräisiä lääkkeitä, koska en tiennyt mitä Tyksin visiitti toisi mukanaan.

Täytyy sanoa, että oli jopa paha olo, kun lähdettiin sinne. Ja on edelleen. Ja unikin jäi tosi vähään erinäisistä syistä. Ei vaan uni tullut kunnolla koko yönä.

No, päästiin Tyksissä ottamaan ensin sydän-, supistus ja liikekäyrää, sekä verenpaineet. Vähän oli verenpaine koholla, mutta taisi minua lääkäri jännittää. Ja sitten lääkäriin. Paikat pehmenneet, mutta ei vielä auenneet. Ja painoarvion mukaan vaavi on nyt 3800 grammaa tai jonkin verran alle. Oli kuulemma tosi hankala saada päämitta otettua kunnolla, kun kaverilla oli tanssiharjoitukset kesken. Mutta siinä 3,5 ja 4 kilon välillä arvioitiin löysästi. Normaalikokoinen, ei pieni vauva.

Sitten tuli vastaan elämäni yksi vaikeimmista kysymyksistä. Lääkäri kysyi mitä haluan tehdä. Ei suositellut käynnistystä, mutta sanoi että jos haluan sen, niin saan sen. Oi että teki mieli ottaa käynnistys heti, mutta koska voi tulla tarjontavirheitä ym. komplikaatioita helpommin käynnistyksestä, niin sovittiin, että annetaan vauvalle viikko aikaa tulla omasta tahdosta ulos. Eli jos ei ole synnytys käynnistynyt itsestään ensi maanantaihin mennessä, niin mennään uudestaan lääkärille ja käynnistetään. Eli 7.4. on nyt sitten käynnistyspäivä, ellei jotain tapahdu etukäteen. Ja olettaen, ettei lääkäri ensi maanantaina peru lupaustaan.

Olen jo kotimatkalla ehtinyt katua tuota päätöstä aika monta kertaa, mutta koska olen niin vietävän väsynyt tänään, en olisi ollut hirvittävän hyvässä hapessa tänään, jos synnytys olisi käynnistynyt nopeasti.

Ja täytyy sanoa, että nyt on niin tuskainen olo, että ei välttämättä joudutakaan odottelemaan niin kauaa enää, että vaavi itse päättää tulla ulos. On vähän paha olo, vähän pää kipeä, vähän nuha, vähän sitä sun tätä. Ellei tämä ole flunssaa, niin tämä on jotain minulle vierasta, ja todennäköisesti se on sitten se synnytys.