Kävin just lääkärissä neuvolassa. Kaikki oli suht ok. Painoa oli taas tullut reilunpuoleisesti, mutta samalla todettiin, että nestettäkin on kertynyt paljon, joten siitä se todennäköisesti johtuu. Ja meidän suvun naisilla onkin tapana kerätä nestettä loppuraskaudesta kuin toiset keräävät postimerkkejä :-) Kuukauden päästä ne nesteet varmasti ovat vain muisto, kuten meidän perheen vapaus vähäksi aikaa! hui! ja jee!

Lääkäri totesi myös asian, jota olen vähän pelännyt/epäillyt. Että lonkkani ovat ehkä liian kapeat synnytykseen. En ole siis mikään hoikkis enkä näytä kapealta, mutta yksi kohta joka on ratkaiseva synnytyksessä tuntui olevan turhan ahdas. Sain siis lähetteen tyksiin synnytystapa-arvioon. Se ei sinänsä vielä minua lohduta, koska siskonikin kävi siellä, eikä se tehnyt hänen synnytyksestään mitään ihanaa kokemusta. Mutta koska minä olen se, joka saan lapsen myöhemmin, voin hyödyntää siskoni kokemuksia, ja pyytää lääkäreitä ottamaan tämä mahdollisuus huomioon, että minä olen samaa sukua ja saman näköinen luustoltani, kuin siskoni. Ehkä katsoisivat minua tarkemmin.

Sinänsä en toivo keisarinleikkausta - uskomatonta kyllä, olen jo alkanut oikein odottaa synnytystä, mutta mieluummin menisin leikkaukseen, kuin kävisin läpi saman, mitä siskoni ja hänen pikku poikansa joutuivat käymään läpi. Poika siis oli teholla viikon pihtisynnytyksen jälkeen. Ja siskoni lonkat röntgattiin jälkikäteen, ja todettiin, että poika oli miltei kilon liian iso siskolleni synnytettäväksi normaaliin tapaan.

Lääkäri oli vähän hassu muuten. Kun piti kuunnella sydänääniä, niin paikansi vaavin eri osat ensin kyselemällä liikkeistä, ja kun oltiin todettu että peppu on oikealla puolella kylkiluiden kohdalla ja pää alempana, niin yritti kuunnella sydänääniä lapsen takapuolesta.. Näytin paikan, josta varmaan paremmin löytäisi sydänäänet, ja ne tulivatkin heti esiin siitä kohtaa. Miten ihmeessä lääkäri voi kuvitella löytävänsä sydänäänet vauvan takapuolen kohdalta?

Mitään ei sanottu suoraan, että olisi iso lapsi tulossa, mutta muutamat asiat viittaavat toki siihen suuntaan - sf-mitta oli kasvanut rajusti - 4cm kahdessa viikossa, ja mitä nyt muutakin lääkäri totesi käsikopelolla. Eikä mikään enää viitannut siihen, että olisi vaavi tulossa ulos etuajassa. Sairasloma on siis tehonnut supisteluihin todella hyvin. Mutta onhan tässä jo  oltukin hissukseen useita kuukausia. Nyt kyllä muuttuu ääni kellossa, kunhan ensin pääsisin siihen arvioon tyksiin. Sen jälkeen rupean liikkumaan enemmän, sen minkä kroppa vaan sallii.

Tässä päivän raportti. Nyt ei kuulu meikäläisen elämään mitään muuta kuin raskautta. Se on varmastikin ihan ymmärrettävää..

Mukavaa keskiviikkoa ja loppuviikkoa!