Olen koko raskauden ajan ollut terve kuin pukki, jos ei noita raskausvaivoja lasketa. Raskaus alkoi kovalla flunssalla, ja nyt olen taas flunssassa. Tänään on ultrien mukainen laskettu aika. Yöllä oli sellainen olo, että nyt tulee lähtö. Vain supistukset ja lapsiveden meno uupui.

Eilen käytiin Tyksissä, jossa tekivät taas kovakouraisen tutkimuksen, joka voi laittaa vähän vauhtia synnytykseen. Yöllä sen toden totta tunsikin. Oli kipuja ja unettomuutta ja vessahätä koko ajan. Mutta sitten otin vähän nasolinia nenään, että saisin levättyä edes vähän, ja heräsinkin aamulla ilman suurempia vaivoja.

Tyksissä olisi suostuttu (vastoin lääkärin suosittelua) käynnistämään synnytys jo eilenkin, mutta koska olin nukkunut tosi huonosti ja lääkärikin toivoi muuta, niin tehtiin kompromissi. Käynnistetään ensi viikon maanantaina, ellei ole lapsi syntynyt ennen sitä itsestään. Jännät paikat. Nyt kyllä on niin flunssainen olo, että olisi ollut aika kaameaa tänään yrittää puskea vauvaa ulos ehkä liian ahtaasta lantiostani. Toivon mukaan kuitenkin flunssa väistyy, kun synnytyshormoonit pääsevät valloilleen. En usko että joudutaan odottamaan maanantaihin. Mutta levollisin mielin nyt odotellaan, kun on päivämäärä jota voi odotella.

Mukavaa aprillipäivää! Minä menen varmaan moneen lankaan vielä tänään..