Eilen kävin neuvolassa ylimääräisessä lääkärintarkastuksessa. Oli jo etukäteen puhuttu neuvolantädin kanssa, että teen eiliseen saakka työt kotoa, ja sitten kirjoitetaan sairaslomaa. Siihen tietenkin tarvitaan lääkäri. Ja muutenkin oli hyvä tarkastaa tilanne kohdunsuun suhteen. No, se oli pehmennyt vähän enemmän viime käynnistä, mutta ei vielä hälyyttävästi. Vähän jännitti, että kirjoittaako suoraan äitiyslomaan saakka sitä saikkua, vai pitääkö vielä sen takia mennä uudestaan lääkärille. Mutta kirjoitti ihan suoraan sairaslomaa, mutta kehotti seuraamaan tilannetta ja tulemaan uudestaan ylimääräiselle käynnille, jos supistukset menevät pahemmaksi. Nyt siis olen jäänyt kokonaan kotiin! Outoa. Eilen vielä tein viimeisiä töitä, mutta nyt olen vain puhelimen kautta tavoitettavissa. Olen kyllä edelleen tarkistanut meilit, jos olisi jotain hätää asiakkaalla, mutta kai tässä pikkuhiljaa on vaan päästettävä irti. Sijainen aloittaa kokopäiväisenä maanantaina, mutta on ollut muutaman päivän siellä harjoittelemassa. Loppuviikkoon kukaan ei hoida tehtäviäni, joten sen vuoksi olen siis meilejäni vielä seurannut ihan vapaaehtoisesti. En kuitenkaan aio antaa sen rajoittaa tekemisiäni.

Mikä oli ilahduttavaa neuvolakäynnillä, oli se, että lääkäri kehotti minua liikkumaan sen verran, minkä pystyn. Se on oikeasti hetkittäin tosi vähän, mutta nyt ei tarvitse kärsiä huonoa omaatuntoa, kun lähtee pihalle koiraa pissittämään tai vastaavaa. Ja jos tuntuu siltä, että jaksaa lähteä kauppaan, niin voin lähteä pelkäämättä, että lapsi syntyy ennenaikaisesti. Mutta siis jos on paljon supistuksia (kuten on ollut koko alkuviikon), niin silloin ei liikuta.

Neuvolassa mitattiin tietenkin kaikki muutkin vakiojutut. Ilahduttavaa oli, että paino oli tällä kertaa noussut huomattavasti vähemmän kuin aiemmin - 200g/viikko, vaikka olenkin mielestäni herkutellut jopa enemmän kuin aiemmin. Ja hemoglobiini oli vähän laskenut - pitänee ostaa taas rautaliuosta kotiin. Verenpaine oli himppasen verran korkeampi kuin edellisillä kerroilla, mutta ei hälyyttävästi. Muuten kaikki oli kunnossa.

Lääkäriltä kysyin isosta mahastani - minulla siis on valtavan suuri vatsa viikkoihin nähden. Hän sanoi, että voi johtua isosta lapsesta tai vaikkapa lapsiveden määrästä. sf-mitta oli 30, mikä oli juuri yli yläkäyrän.. No, olen ultran mukaan muutaman päivän edellä neuvolan käyttämää laskettua aikaa, joten se jo siirtäisi minut yläkäyrälle. Mutta maha on silti iso, ja se tuskin tässä parin kuukauden aikana pienenee, jos kaikki menee hyvin. Ei siinä muuta, mutta kun alkaa olla jo nyt aika raskas olo. Ja aikaa on laskettuun aikaan vielä kolmatta kuukautta.. Mikä on taas yllättävää on se, ettei selkä ole ruvennut oirehtimaan näistä kehon muutoksista. Vaikken tunnusta nauttivani raskaudestani, niin on tässä hyviäkin puolia. Voin supistuksia lukuunottamatta oikein hyvin. Mieli on korkealla ja niskakin on paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan.