Vitsit että on aikaa jo kulunut siitä, kun pikkuprinssimme syntyi. Eilen tuli täyteen jo viisi viikkoa. Eilen olisi myös ollut neuvola ja meikäläisen jotkut pissakokeet. No, koska minulla oli kunnon flunssa päällä (on edelleen), niin peruin ajat, ja mennäänkin pojan kanssa neuvolaan perjantaina. Pissakokeet tehdään lopputarkastuksen yhteydessä parin viikon päästä.

Nyt on käynyt niin, että tämä äiti on tartuttanut pojallekin pienen nuhan. Eilen huudettiin kurkkusuorana ja välillä itkettiin siinä välissä läpi koko Euroviisujen (itki moni muukin, monien surkeiden esitysten takia) ja tunnin ennen ja jälkeen myös. Ja yöllä huomasin nenän olevan aika tukossa, ei sentään niin, ettei henkeä olisi saanut. Mutta varmaan oli pojallakin tukalat oltavat flunssan takia.

Itku ja kitinä on jatkunut tänäänkin, mutta onneksi on sentään saanut nukkua yöllä aika reilusti, ja nytkin kaveri nukahtaa aika helposti tuohon sitteriin (pää vähän ylempänä näyttää toimivan hyvin kun on nuhanenä). Muutenkin voisin vaikka vannoa, että ellei kaveri olisi niin tuttilapsi, niin voisi olla hyvinkin itkuinen kaveri. Nimittäin itkee hiljaa inisten ja vaikeroiden usein mahaansa, ja tutti lohduttaa sen verran, ettei tuo itku ylly huudoksi asti. En tiedä onko sitten oikein vaimentaa huuto tutilla, mutta ainakin itse jaksan paremmin sellaista tuhinaa ja pörinää tutti suussa, kuin kurkkusuorana-huutoa. Ja uskoisin, että jaksava äiti on parempi kuin hermoraunio..

Muuten meillä menee mukavasti. En ole tuntenut mitään masennuksen merkkejä, vaikka onkin välillä raskasta. Oletan, että se kuuluu asiaan, ja senhän takia minä olen äitiyslomalla. Poika on niin fiksu, että juuri kun ei meinaa enää jaksaa (esim aamuyöllä imetyksen jälkee kun mahaa vääntää, ja sen takia kitistään pitkään), niin poika tajuaa leväyttää sellaisen hymyn naamalleen, että jaksaa taas tunnin tai pari kuunnella kitinää :-)

Ristiäiset ovat kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. En ole läheskään entisissä mitoissani (jotka nekin olivat vähän isommat kuin mihin olen tottunut), joten voi tulla ongelmia vaatetuksen suhteen. Ajattelin vähän, että jos uskaltauduttaisiin vaikka Myllyyn shoppailemaan viikonloppuna. Pitää ruveta pumppaamaan maitoa ehkä jo huomenna, niin saadaan sopivasti hätäruokaa sinne, kun en itse vielä kehtaa imettää yleisillä paikoilla. Serkun vaimo vinkkasi kyllä, että monissa paikoissa on imetyshuoneita, mutta en ole siellä nähnyt. Sinänsä en ole kyllä etsinytkään, joten voi olla, että löytyykin. En vaan osaa imettää ilman imetystyynyäni (tai jotain muuta isoa tyynyä), joten voi mennä hankalaksi. Tai siis osaan toki imettää muutenkin, mutta makuuasennossa, ja se voikin olla hankalampaa ostoskeskuksessa..

Eipä tällä kertaa muuta. Täältä räkälästä terveisiä ja mukavaa viikonjatkoa!