Huh että on ollut pitkä kuukausi. Ei ole ollut ultraa eikä neuvolaa pitkään aikaan, ja olokin on parantunut sellaiseksi, että ellei iskias ja vatsan kiristyminen vaivaisi, niin unohtaisin koko raskauden.

Olin lihonut melkein kaksi kiloa, eli reilut 400 grammaa per viikko. Ihan ok kuulemma, kun edellisellä kerralla en ollut yhtään lihonut. Mutta paino on nyt sitten ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen yli 70 kiloa! 7030 grammaa tarkalleen vaa'an mukaan. Paksut mammafarkut oli kyllä päällä, ja toppi ja sukat ja alusvaatteet, että ehkä oltais just päästy alle 70n vielä, mutta eittämättä se on edessä näinä päivinä.

Olen edelleen syönyt suht terveellisesti, mutta vähän lipsunut sekä roskaruoan, että makean suhteen. En syö mitään ylettömiä määriä, joten en ole kauhean huolissani tästä lihomisesta. Maha ja rinnatkin ovat kasvaneet, joten aika iso osa tästä painosta on kyllä selitettävissä pelkästään näillä. Reisiin on tullut enemmän selluliittiä, mikä harmittaa, mutta kuuluu asiaa. Ei sille mitään voi. Ja minulla on aina ollut paljon sitä, joten ei se mikään shokki ole nytkään, että se lisääntyi.

Sydänäänet saatiin tällä kertaa hienosti esille. Vaavin pulssi oli 150, mikä on kuulemma normaali näillä viikoilla. Tämän kuuntelun jälkeen tehtiin miehen kanssa päätös, että lähdetään marraskuun puolessavälissä etelään. Pitää vaan löytää sopiva matka. Sain neuvolakäynninkin sopivasti ennen reissua.

Hemoglobiini oli laskenut 129:ään ja pissa oli ihan kunnossa. Sitä itse asiassa vähän epäilin, että olisi virtsatietulehdus, kun rakko on jatkuvasti täyden tuntuinen, mutta kait se kohtu sitä sitten vaan painaa ja kovaa.

Iskiakseen ei ole mitään apua luvassa. Se joko paranee itsestään, kun kohtu nousee ylemmäs, tai sitten se voi myös pahentua. Se nähdään pikkuhiljaa. Panadolia pitää vaan varata matkalle mukaan, ja muutenkin pitää matkassa, jos rupeaa särkemään paljon. Nyt se on vielä aika hyvin aisoissa, vaikka eilen illalla alkoi olla aika kamalaa jo. Mutta minulla on ollut pahempikin iskias, ja tiedän, millaiseksi se voi äityä. Ja pelkään edelleen, että tämä tulee olemaan se minun ongelmani tämän raskauden aikana..