Tänään oli vakiovisiitti neuvolassa. Ei mitään erityistä tapahtunut, mutta tässä raportti:

- hB 110, eli samaa luokkaa kuin viimeksi, jatkan rautalääkkeiden syömistä
- verenpaine samaa luokkaa kuin ennenkin
- paino +1 kg/2vko, eli ok, todettiin myös, että nestettä kertynyt käsiin ja jalkoihin jo aamulla, että suolaa pitäisi vähentää
- pissa puhdas
- vaavin sykkeet ensin noin 140, ja mahan tunnustelun (vauvan herättämisen) jälkee yli 160. eli ok.
- vauva on edelleen pää alaspäin, kiinnittymisestä ei mitään havaintoa
- sf-mitta 34-35 cm, eli omalla käyrällään, viikkoihin nähden isompi kuin normaali.

Sf-mitan suuruuden ansiosta pääsen todennäköisesti Tyksiin synnytystapa-arvioon. Sen päättää parin viikon päästä lääkäri, mutta neuvolantäti suosittelee Tyksiin lähettämistä sen vuoksi, että siskoni synnytys oli todella hankala (pihtisynnytys ja vauva teho-osastolla viikon jne jne). Ja siinä vaiheessa piti vielä muistuttaa, että ollaan saman kokoisia suunnilleen, ja että siskokin on ollut synnytystapa-arviossa Tyksissä, jossa sanottiin kaiken olevan ok. Jälkeenpäin otettujen lonkkaröntgenien mukaan asia ei kuitenkaan ollut niin yksiselitteinen, kun oli kyse suht isosta lapsesta, ja hänelle suositellaan maksimissaan juuri yli 3 kiloisen lapsen alatiesynnytystä, muuten sektiota.

Helpotti kuulla, että neuvolantäti oli tiedostanut tämän asian, ja että hän mainitsee asiasta lääkärille.

Niin, ja lähete labraankin tuli, koska jalkapohjia on kutissut aika paljon. Kuulemma voi olla maksa-arvot. Ei tarvitse vielä mennä, mutta jos pahenee, niin viikonlopun jälkeen.

Olo on mitä mainioin. Elän nyt parasta aikaa koko raskaudessa. Vaikka paikkoja kolottaa, niin minulla on joku outo hurmio nyt päällä. Olisiko niin, että jotkut hormoonit ovat ruvenneet vaikuttamaan näin ennen synnytystä? Tässähän on vajaat 6 viikkoa jäljellä laskettuun aikaan, ja ennenaikaiset supparit ovat varmasti narranneet kroppaa jonkin verran, että oltaisiin lähempänä LA:ta.. Oli miten oli, niin fiilis on huipussaan ja nautin vihdoinkin raskaudestani. Menihän tähän 7,5 kuukautta..