Vieläkään ei ole pahempia valittamisia. Pahaa oloa ei tunnu lähes yhtään, ja jos tunnen sen vähääkän uhkaavan, niin tajuan jo tässä vaiheessa tehdä asialle jotain. Ja mieheni myös. Hän tuputtaa minulle heti jotain syötävää, jos valitan edes vähän pahasta olosta. Hänellä on kyllä omakin lehmä ojassa, kun ei ole oikein herunut paljoakaan viime aikoina. Joten jos vaimoke pysyy hyvinvoivana, voisi herua vähän useammin :-)

Muutenkin olen tuntenut itseni enemmän halukkaaksi, kuin pitkään aikaan. Tottakai paha olo on ollut se suurin tekijä, väsymykseen yhdistettynä, ja kun nämä ovat aika hyvin poissa elämästäni, niin tottakai tekeekin mieli enemmän. Edelleenkään se ei ole tuntunut kovinkaan hyvältä sen jälkeen, kun raskaus alkoi, mutta uskoisin, että sekin muuttuu pikkuhiljaa paremmaksi.

Muuten menee ihan hyvin. Vähän ollaan miehen kanssa kinattu asioista. Ehkä olen vähän herkkänahkaisempi kuin normaalisti, koska mies ei tunnu itse muuttaneen käytöstään, joten ilmeisesti kyse on minun herkkyydestäni. Pakko vaan kestää. Ei sammakoita päästelevää miestä voi muuttaa kaunopuheiseksi prinssiksi. Enkä välttämättä haluakaan. Itsekin päästelen niitä samoja sammakoita aivan liian usein.

Parina yönä olen ravannut entistä enemmän vessassa. Uskon, että se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että minun janoisuuteni keskittyy liikaa öihin, ja jos juon, niin pissin. Ja jos pissin, niin tottakai nousen ylös ja käppäilen vessaan. Ja samalla juon jotain ja sen jälkeen on tosi vaikeaa nukahtaa uudelleen. Yllättävän hyvin olen töissä kuitenkin jaksanut, vaikka aamupäivät kieltämättä haukottelenkin läpeensä..

Otin puheeksi sukulaisten vempainten jakamisen. Meillä on suvussa paljon vauvoja nyt, ja kun meidän veitikka syntyy, niin tulee ainakin yhdet rattaat ja yksi auto-istuin olemaan vapaana. Olisin itse mieluummin maksanut niistä, mutta halusivat mielellään lainata niitä, muttei myydä, koska sitten jos seuraavat lapset tulevat samaan aikaan, niin tiedetään kenelle vehkeet kuuluvat. Muitakin juttuja sieltä on luvassa. Eli isot säästöt saatiin aikaan tällä kertaa, jos tästä systeemistä tulee todellisuutta.

Lupasin vastaavasti heille lainata sitten, jos me ostetaan jotain, mitä heillä ei ole, ja he saavat seuraavaksi toisen lapsen. Ja vaunuista lupasin maksaa vähän vuokraa tai vaihtoehtoisesti kutsua heidät meidän kesämökillemme (saadaan ensi kesänä käyttöömme, vuokrataan äidiltä) vaikka viikoksi asustelemaan saaristoon, jos heitä huvittaa. Ja miksei huvittaisi. Paikka on aivan ihana, ja viihtyvät siellä "huonommalla" mökillä aina silloin tällöin muutenkin.